Scroll to top
  • Åbningstider: 10.00 - 15.30 i hverdage

Historien


Dette er historien hvordan den lille bolchefabrik på Møn, ændrede sig til en hel blomst af forskellige aspekter inden for konfekture verden

1993

MØN BOLCHER

Hvor det hele startede

I 1993 bliver Møn Bolcher grundlagt af en lokal bagersvend. Han fratræder i 1997 af økonomiske årsager. I 1999 starter René Harms i produktionen efter flere år i branchen hos Prins Jørgens Bolcher. I 2013 vinder Møn Bolcher Ini prisen af Møns Handelsstadt Forening, grundet det flotte intiativ i byen. Møn Bolcher indstilles til Erhvervsprisen i 2015 af Vordingborg Erhvervsråd. ”Fra grim ælling til smuk svane,” sådan beskriver indehaver René Harms selv rejsen fra 2005 og til den blomstrende virksomhed, han ejer i dag med eksport til mere end 15 lande, en stab på 10 medarbejdere i produktionen og 5 i salgsafdelingen. 

Produktion_dragee_maskine3
2016

PRINS JØRGENS BOLCHER

Møn Bolcher sluger en konkurrent

Møn Bolcher opkøber Prins Jørgens Bolcher (grundlagt i 1989), hvor han netop selv startede sin karriere. Herved åbnes op for flere målgrupper, idet Møn Bolcher er mere forankret i det lokale. Prins Jørgens Bolcher er et bredere brand og kendt i flere butikker.

Kaffe_Historie
2018

25-ÅRS JUBILÆUM

Møn Bolcher er ikke kun et bolcherkogeri

25-års jubilæet er en milepæl for alle i virksomheden, som er vokset stødt fra år til år og har beholdt sit kernefokus på højeste kvalitet, bedste råvarer og udsøgte smagsoplevelser for kunderne.

Møn Bolcher har i alle årerne haft hjertet med i alle fremstillinger, udviklinger af nye smage og i serviceringen af kunderne, så du altid kan finde den smag, den gave eller den oplevelse, du søger. For os handler bolcher, dragée og kaffe lige så meget om et bevidst valg i sin livsstil. At tilvælge kvalitet og bæredygtighed, at støtte små økologiske producenter, at bruge vores faglige ekspertise til at sammensætte helt nye smagsvarianter, så vi kan overraske kunderne hvert år. 

 

produktionsbilleder
2020

DE KOMMENDE ÅR …

Flytter vi til en større fabrik

Møn Bolcher er nu ekspanderet så meget, at det er nødvendigt med nye faciliteter. Derfor flytter produktion og butik ind på Katedralvej som også ligge i Stege, ultimo 2020 eller primo 2021. 

Hvor det hele startede - gg
2012

MØN DRAGÉE

Hvad er dragée?

Allerede i 1400-tallets Italien under Renæssancen er det en udsøgt spise med letbitre mandler overtrukket med et sødt lag. Håndværket med kontrasten mellem smagen af den indre kerne og smagen i overtrækket er nu en stor succes hos os. Vi producerer glutenfri lakrids, mandler og hasselnødder med chokolade. 

Købet af først én så to dragéekedler fra Italien medfører udviklingen af de første dragéevarianter: Den såkaldte farfarlakrids – med en kerne af sød lakrids, overtræk af mælkechoklade og drysset i lakridspulver samt den anden variation med en kerne med mandel, overtræk af mælkechokolade og drysset i salmiakpulver. Begge bliver og er kæmpe successer. 

En chokolatieruddannelse og et samarbejde med Callebaut chokolade fører til endnu en variant, denne gang den populære kerne af lakrids krydret med chili, overtrukket med hvid chokolade og hindbær. 

858008_605_0_0_0_0_0_2
2017

KAFFEHUSET MØN

En helt ny verden kommer til

I 2017 opkøber Møn Bolcher, Kaffehuset Møn – navnet, engrosvirksomheden og risteriet. Det er et tredje ben i virksomheden, som kan styrke produktsortimentet med bolcher og dragéer med endnu et kvalitetsprodukt, som allerede er kendt og har et godt renommé. Som et af de eneste mikroristerier i Danmark importerer og håndrister vi små portioner af specialkaffe fra hele verden. Vi finder de bedste kaffebønner hos små producenter i Afrika, America og Asien, der har fokus på bæredygtighed og fairtrade.

25 års jubi
2019

STILLING NATURBOLCHER

Endnu en virksomhed bliver opkøbt

Opkøbet af Stilling Natur Bolcher passer perfekt til Møn Bolchers brand med naturlige råvarer og ingen kemi – og de sukkerfri bolchevarianter er fremstillet med det naturlige sødemiddel Stevia. Bolcherne er uden tilsætningsstoffer og med kun naturlige farvestoffer og aromaer – og naturligvis fremstillet efter gamle traditioner.